Follow

©2018 by Dens. Proudly created with Wix.com

 
Search
  • Dens

Pieni tarina: Dens Clothing

Dens Clothing avasi ovensa 12. Tammikuuta 2019. Ennen sitä mukaan on mahtunut paljon

säätämistä, turhautumista sekä myös useita onnistuneita hetkiä. Kaikki alkoi vuonna 2017, kun

ajatus Dens:istä sai alkunsa. Yrityksen perustaja ja omistaja Otto Hokkanen, allekirjoittanut

minä, päätin kauniina keväisenä päivänä muuttaa harrastukseni liiketoiminnaksi.


Alkoi kuukausia kestänyt ajatusprosessi, joka ajoi minua todella hitaasti, mutta myös todella vahvasti eteenpäin. Pysyvän luominen ja kunnianhimo tehdä jotain erilaista, jopa suurempaa ajoi minua eteenpäin hartaasti tässä lonkeron värisessä maassa.


Kuukaudet kuluivat ja sain aikaiseksi vain muutamia luonnoksia "maailman sekavimmasta mallistosta". Turhautuminen alkoi pikkuhiljaa hiipua ja ajatus uuden luomisesta oli nähtävästi vain liian iso pala kakkua, ehkä tulevaisuudessa sitten.


Ajatukseni lähti taas omalle kiertoradalleen, kun intohimo tekemiseen suureni suurenemistaan. Sain jopa tilattua prototyypit rapakon toiselta puolelta, mutta tullimaksujen, alv:jen sekä kaiken maailman koirapesula verojen jälkeen laskeskelin, että yritys ei tule olemaan kannattava, elleivät vaatteideni hinnat pyörisi Guccin tai Versacen hintatasolla.


2. Marraskuuta 2018 oli Dens Clothing:in tulevaisuuden kannalta merkittävä, jopa historiallinen, päivä. Olin matkalla synnyinkaupungistani Mikkelistä kotikaupunkiini Helsinkiin. Matkaa oli takana jo reilut kaksi tuntia, kun kuulokkeeni toistivat korvissani lauseen, joka muutti pysyvästi kaiken. Kyseessä oli Paperi T:n uudelta platalta kappale nimeltään "Venaattrr". Kappaleen lopussa Evil Stöö lausuu sanat: "mitä sä venaat, mitä vittua sä venaat". Aivoni kokivat räjähtävää väreilyä, joka päättyi lopulta täyteen valaistumiseen. Päätin, että on aika lopettaa venailu ja aloittaa tekemään oikeasti töitä.


Viimeinen kuukausi on ollut erittäin hektistä aikaa. Kuukauteen on mahtunut paljon: ensimmäinen haastatteluni, nettisivujen luomisesta aiheutuneet tuskahiet sekä paljon uusia kontakteja ja vahvaa tekemisen meininkiä. Tällä hetkellä asiat etenevät hyvin ja Dens Clothing jatkaa tasaista kasvuaan kohti vaatebrändien huippua.


Ja ei, en ole pessimisti, päinvastoin. Olen optimisti isoimmalla o-kirjaimeilla mitä tästä universumista löytyy. Tykkään vain kirjoittaa asiat surullisen koomisella tavalla.


Iloisin mielin,


Otto Hokkanen

Dens Clothing

116 views